Ozonbehandling - Hovedbilde - Ozoneair

Ozonbehandling – farlig eller ufarlig?

Ozonbehandling med Ozoneair er en trygg og sikre resnemetode som gir et merkbart resultat. I store mengder kan ozon være farlig, men Ozoneairs ozongeneratorer har sikkerhetsinnstillinger som gjør at ozonnivået aldri kommer opp på et skadelig nivå.

Ozon er et effektivt verktøy som kan brukes til mye. Det har lenge blitt brukt til rengjøring og desinfisering av produkter. Ozon brukes blant annet til å rense vann i vannbehandlingsanlegg, til bleking av papir i papirindustrien og til å fjerne plantevernmidler fra frukt og grønnsaker i næringsmiddelindustrien.

Ozoneair fjerner vond lukt

Ozoneair er et svenskt teknologiselskap som har utviklet produkter som bruker ozon til å fjerne vond lukt. Ozongeneratorene kan behandle de fleste typer rom og sørge for at vond lukt forsvinner. 

Ozon kan blant annet fjerne lukt fra mugg, røyk, kjæledyr, urin eller den udefinerbare innestengte lukten som kan oppstå i rom som har stått tomme veldig lenge.

Er ozon farlig?

I store doser kan ozon være skadelig for mennesker, men i de aller fleste tilfeller er det et naturlig stoff som vi ofte kommer i kontakt med i naturen uten problemer. Ozon dannes i luften når det er torden, og den litt kjemiske lukten du kan kjenne etter et tordenvær er bare rester av ozon.

Bruker kunstig ozon

Ozon er et element som finnes naturlig i naturen, men det er også mulig å skape kunstige varianter av gassen. Det er akkurat dette som skjer i en ozongenerator fra Ozoneair. Gjennom elektriske utladninger omdanner ozongeneratorene oksygenet i luften til ozon. 

Ozoneairs produkter har en unik teknologi som gjennom oscillerende intervaller sørger for at konsentrasjonen av ozon aldri blir for høy. Teknikken sikrer også at ozonet ikke reagerer med restprodukter, noe som kan føre til at det oppstår stoffer som er umulige å bli kvitt

Ozon – en flyktig forbindelse

Mens oksygenet vi puster inn består av to oksygenatomer, er ozon en kobling av tre oksygenatomer. Selv om ozon er naturlig, er det også en flyktig forbindelse som reagerer lett med andre molekyler. Luktmolekyler er blant forbindelsene ozon reagerer med. 

Oksygenatomene i ozonet går deretter sammen med andre atomer, og ozonet brytes ned og går tilbake til formen oksygen.

Ozonforbindelsene som ikke reagerer med andre stoffer, forfaller av seg selv. Dette betyr at ozongeneratoren ikke er farlig å bruke, så lenge du følger instruksjonene og brukerrådene som følger med alle Ozoneair-produkter. Ozoneair anbefaler alltid å la det behandlede rommet stå ubrukt i to timer etter avsluttet ozonbehandling. Denne sikkerhetsmarginen gjør at du aldri trenger å bekymre deg for ozonnivået  i luften.

Ozonbehandling er en utprøvd metode

Det kan høres ut som om en ozonbehandling er for god til å være sann, og derfor blir vi en gang i blant spurt om produktene våre er svindel. Selvfølgelig er de ikke det! Vi har over 30.000 fornøyde kunder som kan bekrefte at produktene våre gir gode resultater. 

Den lange historien med å bruke ozon til andre typer renseprosesser er bør også sees på som en garanti på at dette er et svært nyttig produkt som gir reelle og gode resultater. 

Effektene av ozon har vært kjent lenge, vi har bare tatt i bruk metoden på en ny og innovativ måte.

Hvordan fungerer ozonbehandling?

En ozonbehandling med våre ozongeneratorer er enkel å gjennomføre. Du forbereder rommet som skal behandles ved å flytte alle planter fra rommet, samt å åpne skap og dører for at ozonet skal nå inn overalt. 

Lukk alle dører, eller legg byggeplast foran døråpningen hvis det ikke finnes noen dør. Tett ventilasjon og dørsprekker for å holde ozonet i rommet som skal behandles.

Når du har forberedt rommet, kobler du ozongeneratoren i en stikkontakt og stiller inn hvor mange kvadratmeter du vil behandle. Basert på rommets størrelse, beregner maskinen hvor lang tid behandlingen tar. Deretter trykker du på start og forlater rommet. 

Vent alltid to timer etter fullført behandling før du går inn i det behandlede rommet igjen.

Ofte stilte spørsmål og svar om ozonbehandling

Hvorfor skal man bruke en ozongenerator? 

Fordi en ozongenerator kan hjelpe deg med å bli kvitt all slags vond lukt i et rom. Ozon er et effektivt verktøy som bryter ned bakterier og luktbærende stoffer.

Er det farlig å bruke en ozongenerator?

Hvis du følger instruksjonene er det ikke farlig å bruke ozongeneratorer. Ozon er farlig i store mengder, men ikke i så små doser som en ozongenerator produserer. Du må likevel alltid holde deg unna rommet under behandlingstiden, og rommet må dessuten stå urørt to timer etter fullført behandling.

Fungerer virkelig ozonbehandling?

Ozonbehandling gir garantert resultater! Mer enn 30.000 personer har fjernet vond lukt fra sommerhytter, biler, campingvogner, villaer og leiligheter. Så lenge du sørger for å avgrense plassen som skal behandles slik at ozonet ikke siver ut, vil du helt klart merke forskjellen.

Hva er ozon?

Ozon er et naturlig stoff som består av tre oksygenatomer. Ozon dannes når oksygen utsettes for sterke elektriske utslipp.

Rengjøring med ozongenerator - Ozoneair

Rengjøring med ozongerator er en voksende trend – slik gjør du det

For noen år siden var det få som visste om Ozoneair. Idag har desto flere hørt om ozongeneratoren som fjerner vond lukt – og dessuten nøytraliserer muggsporer, bakterier og allergener. Her forklarer vi hvor enkelt du kan enkelt kan komme i gang med rengjøring med ozongenerator på egenhånd.

Rense luften med ozon - Hovedbilde- Ozoneair

Rense luften med ozon

Nevn røyklukt i bilen eller mugglukt på badet, og det kan få hvem som helst til å rynke på nesen. …

Pentaklorfenol - Hovedbilde - Ozoneair

Pentaklorfenol forveksles ofte med muggsopp

Mugglukt er noe som gjør de fleste huseiere urolige. Mugg kan skade huset strukturelt, men kan også ha alvorlige konsekvenser …

Røyklukt - Hovedbilde - Ozoneair

Hvordan blir du kvitt røyklukt?

Røyklukt setter seg raskt i vegger, møbler og tekstiler. Den særegne lukten kan føles umulig å bli kvitt, men med …

Luktfjerner - Hovedbilde - Ozoneair

Luktfjerner mot vond lukt

Et hjem som lukter godt føles innbydende og hjemmekoselig, men en vond lukt gjør derimot at hvem som helst vil …

Ozonrengjøring av bobil - Hovedbilde - Ozoneair

Ozonrengjøring av bobilen din

Noen kommer inn med en våt hund fra sjøen, en annen steker middag på kokeplaten og en tredje spiser potetgull …