Ozonrengjøring av bobil - Hovedbilde - Ozoneair

Ozonrengjøring av bobilen din

Noen kommer inn med en våt hund fra sjøen, en annen steker middag på kokeplaten og en tredje spiser potetgull med dip i sofaen. Livsstilen i en bobil er fantastisk på mange måter – men en muggen lukt danner seg ofte i det trange rommet. Med ozonrengjøring av bobilen med Ozoneair forsvinner denne lukten på bare noen få timer.

Stadig flere nordmenn velger å kjøpe seg bobil. Koronapandemien og restriksjoner har bare forsterket ønsket om å reise og oppleve den vakre naturen her hjemme i Norge, og hva er vel bedre enn å reise land og strand rundt i en bobil?

Muggen lukt i et lite rom

En bobil, eller campingvogn, begynner ofte å lukte muggent og innestengt gjennom årene, da særlig når den står ubrukt. Luktene kan forårsakes av blant annet fuktighet, kondens, dårlig ventilasjon og muggvekst, og setter seg gjerne i møbeltrekk og andre tekstiler. Hvis du har kjæledyr eller røyker sigaretter – eller hvis noen har vært reisesyk – kan stanken prege hele rommet.

– Det lekket vann inn i bobilen min, og den begynte å lukte som et gammelt ullteppe. En muggen og vond lukt som det ikke gikk an å bli kvitt, sier Kent Marklund.

Ozonrenseren gjorde jobben

Kent fikk et tips om en svensk innovasjon: ozonrenseren Ozoneair – en unik maskin som effektivt fjerner lukt ved bruk av gassen ozon. Han kjøpte den minste modellen, Ozoneair GO 30, og testet selv. Etter noen timer luktet bilen som ny.

– Nå lukter det rent og friskt, som om bilen var både nyvasket og utluftet, sier Marklund.

Ozoneair er «latterlig enkel å bruke», bekrefter han:

– Du kobler den til et stikkontakt og angir størrelsen på rommet du skal rengjøre. Så arbeider den i noen timer. Det kunne ikke vært enklere!

Slik fungerer ozonrengjøring av bobilen med Ozoneair

Vurderer du å kjøpe en brukt bobil, men bekymrer deg for gammel lukt? Eller vil du kvitte deg med den mugne lukten i campingvognen din som har noen år på baken?

Ozoneair er et teknologiselskap i Luleå som har utviklet en ozonrenser for hjemmebruk. Ozoneairs ozongenerator er en brukervennlig maskin som omdanner oksygen i luften til gassen ozon, som er sterkt oksiderende og derfor nøytraliserer den lukt svært effektivt. Produktet ble lansert våren 2018 og har i dag solgt over 37.000 eksemplarer i Sverige og resten av Norden. 

Ozongeneratorer har eksistert lenge, og brukes av saneringsfirmaer for å rense luft og fjerne lukt i for eksempel restaurantkjøkken, søppelrom, hotellrom, hjem, biler og båter. 

– Det helt nye med Ozoneair er at du kan bruke den på egenhånd uten forkunnskaper, sier Johan Lundberg, grunnlegger av Ozoneair.

Maskinen fungerer slik:

• Ozoneair bruker såkalt koronautslipp for å omdanne oksygen (O2) til ozon (O3). Dette betyr at oksygen passerer gjennom et elektrisk felt og blir til ozon, som er en sterk oksidant.

• Ozonet sprer seg i rommet og oksiderer organiske forbindelser: luktpartikler, bakterier, muggsporer, virus o.l. Disse mikroorganismene blir nøytralisert, og alle lukter forsvinner.

• Ozonmolekylet er kjemisk ustabilt, noe som betyr at det spaltes og blir til vanlig oksygen igjen dersom det ikke reagerer med et annet oksiderbart molekyl. Levetiden til ozon varierer fra noen minutter til en time. Noen timer etter at Ozoneair har sluttet å jobbe, kan du være helt sikker på at luften bare inneholder vanlig oksygen.

Ozonrengjøring av bobilen i 5 enkle steg

Å rengjøre bobilen med Ozoneair er omtrent like enkelt som å bruke en oppvaskmaskin eller en mikrobølgeovn.

  1. Slå av ventilasjonen. Koble Ozoneair til et stikkontakt. Plasser maskinen midt i bobilen, angi størrelsen på rommet i kvadratmeter og trykk start.
  2. La dører og vinduer være lukket mens maskinen jobber. Ingen skal oppholde seg i bilen mens behandlingen pågår, da det er farlig å inhalere ozon.
  3. Ozoneair beregner selv den optimale behandlingstiden. På kun få timer forsvinner den vonde lukten og erstattes av en frisk, ren duft. Maskinen slås av automatisk.
  4. To timer etter avsluttet behandling kan du gå inn i campingvognen igjen. Luft gjerne ut litt, da det kan lukte litt av selve ozonet. Dette forsvinner når du lufter.
  5. Trenger du å fjerne lukt igjen? Du kan bruke Ozoneair i omtrent 1000 behandlinger.

Slik fungerer ozon: Ozon er en gass som nøytraliserer og fjerner vond lukt når den kommer i kontakt med molekylene som forårsaker den. Ozonet trenger seg også inn under overflater, i materialer og i kriker og kroker.

Eksempler på lukter som Ozoneair kan fjerne:

• Mugglukt
• Innestengt lukt
• Dyrelukt
• Røyklukt
• Tobakslukt 
• Kjemisk lukt 
• Lukt fra impregnering
• Urinlukt

Rengjøring med ozongenerator - Ozoneair

Rengjøring med ozongerator er en voksende trend – slik gjør du det

For noen år siden var det få som visste om Ozoneair. Idag har desto flere hørt om ozongeneratoren som fjerner vond lukt – og dessuten nøytraliserer muggsporer, bakterier og allergener. Her forklarer vi hvor enkelt du kan enkelt kan komme i gang med rengjøring med ozongenerator på egenhånd.

Ozonbehandling - Hovedbilde - Ozoneair

Ozonbehandling – farlig eller ufarlig?

Ozonbehandling med Ozoneair er en trygg og sikre resnemetode som gir et merkbart resultat. I store mengder kan ozon være …

Rense luften med ozon - Hovedbilde- Ozoneair

Rense luften med ozon

Nevn røyklukt i bilen eller mugglukt på badet, og det kan få hvem som helst til å rynke på nesen. …

Pentaklorfenol - Hovedbilde - Ozoneair

Pentaklorfenol forveksles ofte med muggsopp

Mugglukt er noe som gjør de fleste huseiere urolige. Mugg kan skade huset strukturelt, men kan også ha alvorlige konsekvenser …

Røyklukt - Hovedbilde - Ozoneair

Hvordan blir du kvitt røyklukt?

Røyklukt setter seg raskt i vegger, møbler og tekstiler. Den særegne lukten kan føles umulig å bli kvitt, men med …

Luktfjerner - Hovedbilde - Ozoneair

Luktfjerner mot vond lukt

Et hjem som lukter godt føles innbydende og hjemmekoselig, men en vond lukt gjør derimot at hvem som helst vil …