Rengjøring med ozongenerator - Ozoneair

Rengjøring med ozongerator er en voksende trend – slik gjør du det

For noen år siden var det få som visste om Ozoneair. Idag har desto flere hørt om ozongeneratoren som fjerner vond lukt – og dessuten nøytraliserer muggsporer, bakterier og allergener. Her forklarer vi hvor enkelt du kan enkelt kan komme i gang med rengjøring med ozongenerator på egenhånd.

Den svenskutviklede ozonmaskinen Ozoneair har fremfor alt blitt kjent for sin evne til å fjerne dårlige lukter med hjelp av gassen ozon. Den som har problemer med dårlige lukter burde definitivt prøve å sanere med Ozoneair – mange kan vitne om hvor effektivt det er.

Ozoneair nøytraliserer også muggsporer, bakterier, allergener og andre skadelige mikroorganismer. Dette gjør Ozoneair nyttig for deg som ønsker en friskere duft, og en generelt renere følelse hjemme.

Apparatet er lite og enkelt å flytte, noe som betyr at du for eksempel kan ta det med til hytta for å friske den opp før sesongen. Du kan også raskt og effektivt friske opp rom som loft, kjeller, krypkjeller, bil, båt, campingvogn eller bobil.

Ozoneair er designet for privatpersoner uten forkunnskaper for å kunne bruke det trygt. Slik gjør du det i tre enkle trinn:

1. Forberedelser for ozonrengjøring

Forsikre deg om at ingen mennesker, dyr eller planter er i rommet du behandler. Ozon kan forårsake irritasjon i luftrøret, og er skadelig for planter.

Åpne gjerne skap, skuffer og dører slik at ozongassen kan nå inn til lukt og partikler på alle overflater, og i alle rom.

Forsegl deretter rommet ved å lukke/dekke for ventilasjon og lukke vinduer og dører. Du kan avgrense med byggeplast hvis det mangler en dør eller mellom etasjene. Du kan tenke at rommet helst bør være så lufttett som mulig for å forhindre at ozon lekker ut av rommet du behandler.

2. Rengjøring med ozongenerator

Koble Ozoneair til en stikkontakt og plasser det midt i rommet, helst litt høyere opp – for eksempel på et bord eller en stol.

For å starte maskinen trykker du på bryteren, som du deretter vrir for å stille inn størrelsen på rommet. Du kan nå se behandlingstiden på skjermen. Trykk på start, forlat rommet og lukk etter deg.

3. Etter ozonbehandlingen

En rengjøring med ozongenerator tar vanligvis mellom to og fire timer, avhengig av størrelsen på rommet. Når behandlingstiden har gått, slår maskinen seg av automatisk. Vi anbefaler å vente ytterligere to timer før du går tilbake til rommet. Da har alt ozon i rommet blitt omdannet til vanlig oksygen, og det er risikofritt å puste inn luften i rommet.

En lukt av ozon kan forbli i rommet, men denne lukten vil avta og forsvinne når du lufter ut. Noen ganger kan det hende du må gjenta behandlingen.

Ozonbehandling - Hovedbilde - Ozoneair

Ozonbehandling – farlig eller ufarlig?

Ozonbehandling med Ozoneair er en trygg og sikre resnemetode som gir et merkbart resultat. I store mengder kan ozon være …

Rense luften med ozon - Hovedbilde- Ozoneair

Rense luften med ozon

Nevn røyklukt i bilen eller mugglukt på badet, og det kan få hvem som helst til å rynke på nesen. …

Pentaklorfenol - Hovedbilde - Ozoneair

Pentaklorfenol forveksles ofte med muggsopp

Mugglukt er noe som gjør de fleste huseiere urolige. Mugg kan skade huset strukturelt, men kan også ha alvorlige konsekvenser …

Røyklukt - Hovedbilde - Ozoneair

Hvordan blir du kvitt røyklukt?

Røyklukt setter seg raskt i vegger, møbler og tekstiler. Den særegne lukten kan føles umulig å bli kvitt, men med …

Luktfjerner - Hovedbilde - Ozoneair

Luktfjerner mot vond lukt

Et hjem som lukter godt føles innbydende og hjemmekoselig, men en vond lukt gjør derimot at hvem som helst vil …

Ozonrengjøring av bobil - Hovedbilde - Ozoneair

Ozonrengjøring av bobilen din

Noen kommer inn med en våt hund fra sjøen, en annen steker middag på kokeplaten og en tredje spiser potetgull …