Rense luften med ozon - Hovedbilde- Ozoneair

Rense luften med ozon

Nevn røyklukt i bilen eller mugglukt på badet, og det kan få hvem som helst til å rynke på nesen. Nå kan du enkelt rense luften og kvitte deg med vond lukt med en effektiv og sikker ozonbehandling.

Et hjem som lukter rent og godt føles innbydende og fantastisk, og det motsatte kan virke avskrekkende. Hvem har ikke åpnet en sommerhytte som har stått tom og forlatt hele vinteren, og kjent en fuktig og muggen lukt stikke i nesen?

Luktene kan ikke vaskes bort

Ingen har ventilert, det har vært fuktig innendørs og støv har samlet seg i flere lag. Selv det gamle materialet i huset, som utslitte veggplater eller gale linoleumgulv kan forårsake en illeluktende stank.. Uansett hvor mye du rengjør og ventilerer kommer den mugne lukten vanligvis tilbake.

Men det finnes mange andre lukter i hjemmene våre som det er vanskelig å bli kvitt med tradisjonelle rengjøringsmidler, eksempelvis lukten av tobakksrøyk, kjæledyr, urin, mugg og kjemikalier.

Rense luften med en ozongenerator

I dag finnes det en løsning: Å rense luften og kvitte seg med luktene ved hjelp av ozon, en gass som består av tre oksygenmolekyler. 

Ozoneair er et teknologiselskap i Luleå som har utviklet en unik maskin – en effektiv og sikker ozongenerator for hjemmebruk. Maskinen omdanner oksygen i luften (O2) til ozon (O3) for å fjerne vond lukt i hjemmet, på hytta, i bilen, i båten – ja, overalt hvor du trenger å bli kvitt vond lukt.

Ozoneair er helautomatisk og kan brukes helt uten forkunnskap. Siden maskinen ble lansert våren 2018, har den solgt over 37.000 eksemplarer i Sverige og resten av Norden. Man skal ikke forveksle den nye ozongeneratoren Ozoneair med en tradisjonell luftrenser – dette er to helt forskjellige produkter. 

Slik skiller Ozoneair seg fra andre luftrensere på markedet:

• En tradisjonell luftrenser har vanligvis et filter for å fange opp partikler fra for eksempel pollen eller luftforurensende stoffer. Den må være på kontinuerlig for å rense luften. Noen luftrensere sprer også ozon, og ved for høye doser kan dette være helseskadelig.

• Ozoneair bruker du ved enkelttilfeller, og du er ikke tilstede i rommet under selve behandlingen. Ved hjelp av gassen ozon fjerner maskinen lukt på molekylnivå i lokalene du vil rense. Ozongeneratoren Ozoneair fjerner vond lukt, muggsporer, bakterier, allergener og andre skadelige mikroorganismer på bare noen timer. Den nøytraliserer også lukter som har satt seg fast på overflater og materialer. Du blir kvitt vanskelige lukter som mugg-, røyk-, og urinlukt. Som oftest er det nok med bare én behandling, men noen ganger kan du trenge å gjenta behandlingen. Etter behandlingen omdannes alle ozonmolekylene til oksygen – så ozonbehandlingen utgjør ingen helserisiko.

Enkel å bruke

Ozoneair er dessuten enkel å flytte rundt i huset, og plasseres problemfritt i båten eller bilen, eller hvorfor ikke campingvognen. Uansett bruksområde får gassen tilgang overalt i rommet.

Kan du bruke en mikrobølgeovn kan du bruke Ozoneair. Det eneste du trenger å gjøre er å stille inn ozongeneratoren i rommet du vil rense, koble den til et stikkontakt og trykke på start.

Slik kan du rense luften med Ozoneair – i 5 enkle steg:

  1. Fjern blomster og andre planter fra rommet du skal behandle. Åpne dører til skapene der du oppbevarer klær, tekstiler og annet du vil behandle med ozon, f.eks stinkende sko eller puter. Lukk vinduer og dører.
  2. Koble Ozoneair til et vanlig stikkontakt og still inn rommets areal på maskinen. Deretter trykker du på “Start”-knappen.
  3. Maskinen er helautomatisk. Mens den jobber – vanligvis i 2-6 timer – skal du ikke oppholde deg i rommet. Kjæledyr får heller ikke være til stede, da det er dårlig for helsen å puste inn ozon.
  4. To timer etter fullført behandling kan du gå inn i rommet igjen. Da har alle ozonmolekylene blitt nedbrutt til vanlig oksygen. Vi anbefaler å lufte etterpå, da det kan lukte litt fra selve ozonbehandlingen. Dette forsvinner når du lufter..
  5. Gjenta prosedyren i neste rom. Noen ganger trenger man også å gjenta behandlingen i rom med svært kraftig lukt. Trenger du å sanere på nytt? Du kan bruke din Ozoneair for omtrent 1000 behandlinger.

Hva er ozon?

• Ozonteknologi brukes profesjonelt på mange områder, for eksempel i industrien for bleking av papir og tekstiler, i helsevesenet for desinfisering av tøy eller av bilfirmaer for luktrensing av kjøretøy. Ozon brukes også for å sanere lokaler etter en brann.

• Ozon er en reaktiv gass. Ozonet angriper og nøytraliserer molekylene som forårsaker den vonde lukten, som dermed forsvinner.

• Ozon renser luften og fjerner de fleste lukter, som f.eks. rbrann- og røyklukt, mugg og annen muggen lukt;,lukt fra kjæledyr, urinlukt. kjemisk lukt og lukt fra impregnering, blant mange andre.

• Med den svenske innovasjonen Ozoneair kan privatpersoner nå rense bygninger, kjøretøy og hjem for forskjellige typer uønsket lukt. Den helautomatiske maskinen er lett å bruke – ingen forhåndskunnskap behøves.

Rengjøring med ozongenerator - Ozoneair

Rengjøring med ozongerator er en voksende trend – slik gjør du det

For noen år siden var det få som visste om Ozoneair. Idag har desto flere hørt om ozongeneratoren som fjerner vond lukt – og dessuten nøytraliserer muggsporer, bakterier og allergener. Her forklarer vi hvor enkelt du kan enkelt kan komme i gang med rengjøring med ozongenerator på egenhånd.

Ozonbehandling - Hovedbilde - Ozoneair

Ozonbehandling – farlig eller ufarlig?

Ozonbehandling med Ozoneair er en trygg og sikre resnemetode som gir et merkbart resultat. I store mengder kan ozon være …

Pentaklorfenol - Hovedbilde - Ozoneair

Pentaklorfenol forveksles ofte med muggsopp

Mugglukt er noe som gjør de fleste huseiere urolige. Mugg kan skade huset strukturelt, men kan også ha alvorlige konsekvenser …

Røyklukt - Hovedbilde - Ozoneair

Hvordan blir du kvitt røyklukt?

Røyklukt setter seg raskt i vegger, møbler og tekstiler. Den særegne lukten kan føles umulig å bli kvitt, men med …

Luktfjerner - Hovedbilde - Ozoneair

Luktfjerner mot vond lukt

Et hjem som lukter godt føles innbydende og hjemmekoselig, men en vond lukt gjør derimot at hvem som helst vil …

Ozonrengjøring av bobil - Hovedbilde - Ozoneair

Ozonrengjøring av bobilen din

Noen kommer inn med en våt hund fra sjøen, en annen steker middag på kokeplaten og en tredje spiser potetgull …