Hvilken ozongenerator passer dine behov?

Ozoneair ozongenerator GO

Ozoneair GO

4490 kr

Passer til:

Biler, båter, campingvogner og mindre rom

Kapasitet

Kapasitet

30 m²

Behandlingstid

Behandlingstid

4 timer

Helautomatisk

Helautomatisk

Oscillerende intervaller

Oscillerende intervaller

Levetid

4000 driftstimer

Kan påfylles

Kan påfylles

Ozoneair ozongenerator plus
BESTSELGER

Ozoneair PLUS

6490 kr

Passer til:

Middel store rom, mindre hus og leiligheter

Kapasitet

Kapasitet

60 m²

Behandlingstid

Behandlingstid

2 timer

Helautomatisk

Helautomatisk

Oscillerende intervaller

Oscillerende intervaller

Levetid

4000 driftstimer

Kan påfylles

Kan påfylles

Ozoneair ozongenerator pro

Ozoneair PRO

8490 kr

Passer til:

Hele hus/leiligheter og til kommersielt bruk

Kapasitet

Kapasitet

120 m²

Behandlingstid

Behandlingstid

2 timer

Helautomatisk

Helautomatisk

Oscillerende intervaller

Oscillerende intervaller

Levetid

4000 driftstimer

Kan påfylles

Kan påfylles

Mer enn 30 000 solgt

14 dagers åpent kjøp

5 års garanti

4 GRUNNER TIL Å VELGE OZONEAIR

Ozoneair ozongenerator plus

OSCILLERENDE INTERVALLER

En unik teknikk som tilpasser ozonmengden, total behandlingstid og intervaller for å komme til lukt som sitter i dybden, samt forhindre skader som ellers kan oppstå som følge av for høy ozonkonsentrasjon i rommet.

HELAUTOMATISK

Ozoneair jobber på autopilot. Alt du trenger å gjøre er å angi størrelsen på rommet som skal rengjøres, deretter skreddersys behandlingsprogrammet med presist riktig tidsbruk og intensitet.

Ozoneair ozongenerator plus

BESTSELGER

Ozoneair er det bestselgende luftrenseproduktet som bruker ozongass. Det er solgt mer enn 30 000 eksemplarer til kunder i hele Skandinavia, apparatene er brukt til mer enn 500 000 behandlinger.UTPRØVD

Ozoneair er velutprøvd produkt som ofte brukes i kommersielle sammenhenger, slik som på busser, tog, hotellrom og i boliger.
Vurderer du å kjøpe en ozongenerator?

Vurderer du å kjøpe en ozongenerator for å rense luften og bli kvitt dårlig lukt? Det finne flere ulike apparater på markedet. Men hvordan skiller de seg ut, og hva er avgjørende om en ozongenerator gir godt resultat og er brukssikker? Her er kjøpsguiden.

Ozongeneratorer vs. luftrensere

Mange forveksler en ozongenerator med en luftrenser, men det er to helt ulike produkter.
  • En luftrenser har vanligvis et filter som fanger opp partikler (fra eksempel pollen eller annen luftforurensning) og den må stå på kontinuerlig for å rense luften.

  • En ozongenerator brukes til enkeltbehandlinger. Den dybdesanerer lukt i et rom eller annet steder ved hjelp av ozongass. Ozongeneratoren Ozoneair fjerner dårlig lukt, muggsporer, bakterier, allergener og andre skadelige mikroorganismer i løpet av et par timer. Den fjerner også lukt som sitter i overflater og materialer. Du blir kvitt vanskelig lukt som mugg, røyk- og urinlukt. Vanligvis er det tilstrekkelig med én behandling, men av og til er det nødvendig å repetere behandlingen en eller to ganger.

 

Fordeler med Ozoneair:

Om ozongeneratorer

Ozon er en gass som kalles aktivt oksygen. Molekylene består av tre oksygenatomer og er kraftig oksyderende. Nå ozon kommer i kontakt med molekylene som forårsaker dårlig lukt, så oksyderes disse av ozonet og lukten forsvinner. Ozonet ødelegger også celleveggene i bakterier og muggsporer, slik at reproduksjonen opphører. Ozonmolekyler som oksyderer nedbrytes naturlig tilbake til oksygen.

Ozongassen lages på forskjellige måter. Det er viktig å være oppmerksom på hvordan ozonet lages i ozongeneratoren. Noen generatorer er riktignok mer effektive, men gir opphav til flere biprodukter som kan være helseskadelige.

Forskjellige metoder for å lage ozon:

Ultrafiolett lys

UV-lys med en gitt bølgelengde kan brukes til å lage ozon. Disse ozonnivåene er derimot veldig lave, og har som regel bare effekt om de tilføres kontinuerlig. Metoden fungerer best i søppelrom, på offentlige toaletter og andre steder der man bare oppholder seg en kort periode.

+ Praktisk til kontinuerlig rensing av luft.
+ Det dannes ingen skadelige biprodukter.
– Ikke tilstrekkelige høye ozonnivåer for å ha noen effekt mot bakterier, muggsporer, virus og allergener, samt vanskelig lukt som sitter i faste overflater og materialer.

Koronautladning

En såkalt koronautladning omdanner oksygen (O2) til ozon (O3). Oksygenet passerer gjennom et elektrisk felt som spalter oksygenet til enkelte oksygenatomer som deretter fester seg til oksygenet i luften for å lage ozon.

Du finnes to forskjellige koronautladninger som brukes i ozongeneratorer: høyfrekvent og lavfrekvent.

Høyfrekvent koronautladning


Det produseres høye mengder ozon, men samtidig dannes biprodukter som kan være skadelige.

+ Tilstrekkelig høye ozonnivåer for å ha effekt mot vanskelig lukter, muggsporer, bakterier, virus og allergener.
– Det kan dannes skadelige biprodukter, for eksempel svovelsyre og nitrogenoksyd som er helseskadelige i tilstrekkelige store mengder. Biproduktene kan også skade materialer i rommet som saneres.
– Ozongeneratoren har begrenset levetid, i mange tilfeller ikke mer enn 200 timer.

– Kan bare brukes kontinuerlig i kortere perioder.

Ozoneair


Høye ozonmengder produseres uten biprodukter. Ozoneair bruker en unik teknikk der en mye større overflate brukes til svakere utladninger. På denne måten produseres rent ozon uten skadelige biprodukter. Det gir også andre fordeler til ozongeneratoren som lenger levetid og mer stabil funksjonalitet.

+ Tilstrekkelige høye ozonnivåer for å ha effekt mot vanskelige lukter, muggsporer, bakterier, virus og allergener.
+ Det dannes ingen skadelige biprodukter. Metoden er skånsom mot materialene i rommet som saneres.
+ Du kan bruke Ozoneair til ca. 1000 behandlinger (den kan deretter etterfylles).
+ Behandlingstiden er vanligvis 2-4 timer per rom. Deretter kan du fortsette behandlingen i flere rom. Ozoneair kan brukes kontinuerlig i opptil 12 timer.

Det å spre riktig mengde ozon til riktig tidspunkt er nøkkelen til et godt resultat. Det er også avgjørende for å unngå skader på plast, gummi, elektronikk og andre materialer.

Slik jobber de fleste konvensjonelle ozongeneratorer

En vanlig ozongenerator sprer ut mest ozon nærmest apparatet, og jobber bare en kort periode. Det høye ozoninnholdet rundt apparatet kan medføre større risiko for skade på materialer. I tillegg trenger du å gjenta behandlingen ofte, siden mange luktproblemer krever mer enn en korttidsbehandling.

Slik fungerer Ozoneair

Ozongeneratoren i Ozoneair bruker en unik og egenutviklet styreteknikk som tilpasser ozonmengden optimalt. Den jobber i oscillerende intervaller, det betyr at intensiteten varierer når den produserer ozon. Det gir en jevn ozonspredning i hele rommet og gassen kan jobbe i dybden. Ozoneair er helautomatisk og regner ut den beste behandlingstiden og riktige ozonnivåer ut ifra det rommet som skal behandles. På denne måten utnyttes effektiviteten maksimalt, samtidig for at risikoen for skader elimineres. Ozoneair er testkjørt i hundrevis av timer for å sikre at den ikke kan skade materialer i hjemmet.