Få hjälp med din allergi: ”Purify är värd investeringen”

Sedan han var barn har Kalle Edström, 25, haft problem med allergier, men har äntligen hittat något som hjälper. ”Sedan jag skaffade Purify har jag inte påverkats av mina allergier.”

Till vardags studerar Kalle Edström arkitektur och teknik, och använder gärna sin fritid till att träna, cykla och träffa kompisar. Hans astma och kvalsterallergi har dock länge varit en lika självklar del av vardagen som hans fritidssysslor.

— Min astma har jag haft sedan jag var barn. I mitt föräldrahem provade vi olika luftrenare och fick en viss effekt, men inte så bra som vi hoppats på. När jag flyttade till min lägenhet var det därför prioriterat att skaffa en egen luftrenare och jag var väldigt nyfiken på att prova den nya luftrenaren från Ozoneair. Jag visste att den var mycket mindre än de jag provat tidigare och tänkte att den därför skulle vara bra för mig som bor i lägenhet, berättar Kalle.

Och bra blev det! Kalle har nu använt sin Purify i några månader och märker stor skillnad både på sitt välmående och sin inomhusluft. 

— Sedan jag skaffade Purify har jag inte påverkats av mina allergier. De brukar komma och gå, men än så länge har jag inte känt av dem alls. Dessutom är jag väldigt positivt överraskad över hur bra luften generellt har blivit i min lägenhet. Jag ser fram emot att se hur effekterna blir när pollensäsongen börjar. Det är även en stor fördel att den är så enkel att använda och att jag kan bestämma vilka tider den ska vara i gång, säger Kalle.

Här är luftrenaren som tar bort upp till 99,24 procent av virus i luften runtomkring dig!

Purify gör jobbet

Purify lanserades av Luleåföretaget Ozoneair i september 2021 och sålde snabbt slut, vilket tydligt visar på att det är en produkt som många saknar på marknaden. Det är en helt ny typ av luftrenare som med hjälp av certifierad och egenutvecklad teknik effektivt tar bort föroreningar, bakterier, virus, allergiämnen och andra skadliga partiklar. Tre oberoende labbtester har visat att Purify på två timmar tog bort upp till 99,24 procent av allt virus som fanns i den luft som undersöktes.

— Vi är många som är angelägna om att hålla vår inomhusluft så hälsosam som möjligt och Purify gör jobbet. Dessutom renar den inte bara luften som passerar den, som en konventionell luftrenare gör, utan renar även luften i hela utrymmet samtidigt som den också renar ytorna, säger Johan Lundberg, grundare av teknikföretaget Ozoneair som utvecklat produkten. 

Purify har ett förstklassigt filter som fångar upp partiklar, samtidigt som den använder en avancerad UV-ljus teknik och en unik oxyplasma. Dessutom kan den stå på dygnet runt och är praktiskt taget ljudlös så du kan sova i samma rum utan att störas. Den kommer med en fot men kan även monteras på väggen.

Vilken luftrenare passar dina behov?

Mögel och pälsallergier

En annan vanlig anledning till försämrad inomhusluft är fukt och mögel. Att vistas i fukt- och mögelskadade miljöer kan öka risken för allergi, försämrad astma och irritationer i övre luftvägarna. Purify bryter ner mögel och mögelsporer, vilket gör det möjligt att nyttja mögelskadade utrymmen. 

Anders Åhlund bor i en villa med torpargrund, vilket gärna ger upphov till en unken jordlukt när våren slår om till sommar. För att råda bot på detta använde han sig av Ozoneair Clean, som med hjälp av ozon angriper just dåligt lukt. Det positiva resultatet gjorde att han var väldigt intresserad av att prova den nya produkten Purify när den lanserades – men denna gång mot sin pälsallergi. 

— Min dotter har en katt. Då och då bor katten hos oss och bara efter en dag eller två blir jag väldigt allergisk. Vi provade att installera en Purify i vår hall för att se om luftrenaren kunde hjälpa mig med min allergi – och visst kunde den det! Nu kan katten bo hos oss i tre veckor utan att jag får några symptom. Dessutom gör den luften fräsch i hemmet, minskar lukten från matos och är såväl tyst som diskret. Purify är värd investeringen, avslutar Anders. 

Här kan du beställa den nya luftrenaren Purify. 

Så fungerar Purify

• Inomhusluften som sugs in i luftrenaren utsätts för ett starkt och intensivt ultraviolett ljus som bryter ner luftföroreningar.

• I Purify sker också en så kallad fotokatalys som skickar ut en renande och unik oxyplasma: aggressiva molekyler i form av fria radikaler som vi inte kan se eller känna och som är helt ofarliga. Plasman sprids i utrymmet där den fortsätter att attackera och bryta ner föroreningar och andra skadliga partiklar i luften och på ytor. 

Luftrenaren Purify finns i tre olika storlekar med kapacitet för 30, 60 eller 120 kvadratmeter. 

Läs mer om Ozoneair och Purify här! 

Menu